Weet jij eigenlijk waar jouw eten vandaan komt en wat het verhaal erachter is? Op de avond van woensdag 8 oktober slaat tv-presentatrice en kookboekenschrijver Nadia Zerouali de handen ineen met de studenten van Landstede. Samen nodigen zij inwoners van Zwolle en omgeving uit om kennis te maken met onze boeren en hun producten. Een avond vol Overijsselse smaak, verhalen en ontmoeting. Lees verder om te weten hoe jij kans kan maken op een plekje aan de tafel!

Boer & Buurt-diner, 8 oktober, Opleidingsrestaurant Gerecht & Land

Samen met boeren en andere inwoners ontdek je hoe sterk de lokale voedselnetwerken in onze regio al zijn. Je ervaart zelf dat kiezen voor producten van dichtbij niet alleen goed voelt, maar ook minstens dezelfde en vaak zelfs betere kwaliteit biedt dan wat je in de supermarkt vindt. Zo draag je als consument bij aan een gezonde regio én profiteer je van de korte keten die door de provincie Overijssel actief wordt ondersteund.

Waarom je dit niet wilt missen

  • Proef pure streekgerechten, bereid met producten van boeren uit de buurt.
  • Ga in gesprek met de makers van jouw eten.
  • Ontdek hoe lokaal voedsel bijdraagt aan een gezonde, duurzame regio.

Het is niet meer mogelijk om je aan te melden voor het Boer & Buurt-diner. De winnaars worden volgende week geïnformeerd.

Nadia Zerouali snijdt groenten in keuken met schort 'beste bordje'.
Nadia Zerouali